Routekaart

(op het ijs aangegeven met pijlen langs de route)

Voor de Duizend-Eilanden-Toertocht is een prachtige route uitgewerkt. De start is bij Museum Broeker Veiling. Dan gaat het eerst naar het zuiden, achter de Hervormde Kerk langs. Later buigt hij naar het oosten, voor de Broeker Sluis langs het prachtige Oosterdelgebied in. Naar de molen, en dan óm het Oosterdel weer terug richting Broek. Dan naar het noorden, via de ”Trogveert” richting Noorderplas en daar weer oostwaarts tot de dijk langs het kanaal. En wéér naar het noorden, naar Zuid-Scharwoude richting Karekiet. Dan wordt het kluunen (2x)  om verder te gaan langs de Winterkoning richting Achterburggracht, en tenslotte door de Achterburggracht terug naar Museum Broeker Veiling. Het is een rondje van ca. 10 km. Natuurlijk kan de route ánders zijn, afhankelijk van de plaatselijke kwaliteit van het ijs. Maar we zijn voorbereid: met routepijlen, veegmachines, stempellokalen en Koek en Zopie.

Voor de Elfstedentocht voor basisschool-leerlingen is de route korter, maar vertrek en finish is ook weer bij Museum Broeker Veiling. Zie het routekaartje hieronder. Ook hiervoor geldt: aanpassingen afhankelijk van de ijs-situatie zijn mogelijk.

Routekaart Toertocht:                                                   Routekaart Elfstedentocht basisschool-leerlingen:
Routekaart
           Route Elfstedentocht scholieren